Cozonaci cu unt din anul 1908

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 280 gr faina
  • 20 gr deojdii
  • 175 gr unt
  • 55 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • lapte
  • sare si coaje de lamaie rasa
  • 70 gr stafide

Mod de preparare

Din faina,drojdie,unt,zahar,galbenusuri,lapte,sare si coaje de lamaie rasa se formeaza un aluat nu prea tare si se framanta atata pe scandura,pana aluatul face basici.Apoi se acopera cu un servet ca sa creasca.Apoi pui inauntru stafidele.Din aluat se impart trei parti,din fiecare parte intinzi o coarda si impletesti o coada in trei si pui aceasta intr-o tava de tinichea unsa cu unt.Cand creste ungi cu galbenus de ou,coci in cuptor fierbinte se presari cu zahar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise