Cozonaci obisnuiti

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 300 gr. zahar
  • 250 gr. unt
  • 8 oua
  • 1/2 kg. lapte
  • o lingura de rom
  • 30 gr. drojdie
  • un varf de lingurita de sare

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste aluatul), se adauga o bucatica de zahar. Deoparte se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecindu-se bine, ca sa nu se faca cocolosi. Cand s-a racorit destul, ca sa poti tine mana pe el, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine, intr-o farfurie, pana se fac basici mari. Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul pisat sau, daca e tos, trecut printr-o sita fina. Se freaca bine pana ce se fac ca o crema spumoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise