Crap cu ciuperci in sos tomat

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 bucati mai mari de crap proaspat
  • 7 ciuperci proaspete
  • 3 catei de usturoi
  • 1 canita cu vin
  • 300-400 gr pasta de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Bucatile de peste le spalam si le tamponam cu un servet.

Il condimentam cu care si piper pe ambele parti si il lasam sa stea asa vreo 15-20 de minute.

Ciupercile le spalam si le lasam sa se scurga de apa.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol amestecam vinul, pasta de rosii de casa,usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si un varf de lingurita cu busuioc uscat.

Daca e prea gros sosul mai adaugati cateva linguri de apa.

Ungem un vas yena cu ulei si asezam bucatile de peste.

Deasupra punem ciupercile, pe care le presaram cu putina sare si piper.

Peste toate acestea turnam sosul pregatit.

Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptor.

Aprindem cuptorul si lasam preparatul nostru pana este bine facut.

Cand este gata il scoatem sa se racoreasca putin, apoi poate fi consumat.

Il servim cu putina zeama de lamaie.

Va urez pofta buna...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise