CRAP CU MORCOVI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 crap de maximum 2kg
  • o legatura de ceapa verde
  • 4 morcovi
  • ulei
  • 2 ardei grasi de culoare rosie
  • 1 lamaie si zeama unai lamai
  • jumatate de vin alb sec
  • sare

Mod de preparare

Se curata pestele atat la interior, cat si la exterior, se stropeste cu zeama de lamaie si se preasara cu sare.

Se lasa un timp de 30 min. Se curata legumele,se taie bastonase cat mai subtiri iar ceapa rondele. Intr-un vas de cuptor se aseaza legumele si deasupra se pune pestele.

Se toarna vinul si se completeaza cu apa si ulei. Se da vasul la cuptor 50 minute. Se serveste cu lamaie sau dupa gust,chiar cu portocala si se decoreaza cu o frunzulita de telina.

Sfat!!! La cap, crapul are un os amar care trebuie scos impreuna cu branhiile!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise