Crap la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un crap de cca 2 kg- 2/5 kg
  • 200 gr unt
  • 1
  • 5 kg rosii
  • 2 ardei grasi (unul rosu si unul galben sau verde)
  • 1 ceapa mare
  • condimente pentru peste
  • un pahar de vin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • lamaie

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala bine, se cresteaza si se da cu sare, punandu-l cateva ore la rece. Dupa ce-si trage sarea se spala, se condimenteaza cu piper,cate un catel de usturoi in buzunarele formate, dupa care se pune intr-o tava unsa cu unt, pe un pat de rosii (1/3 dintre ele taiate felii) si ceapa (taiata pestisori). Se adauga si o jumatate pahar de vin alb si se da la cuptorul, incins in prealabil, pentru cca 30 min. Se stropeste din cand in cand cu restul de vin.

Dupa ce pestele s-a rumenit se adauga rosiile ramase, taiate felii, ardeii taiati fideluta, cimbrul si se mai lasa in cuptor pentru inca 15-20 minute.

Se decoreaza cu verdeata tocata marunt si lamaie si se poate servi cald cu mamaliguta.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise