Crap la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 crap 1,500 gr.
  • ulei 100 gr.
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • patrunjel
  • ardei gras rosu
  • ciuperci
  • rosii mici
  • sare
  • piper boabe
  • lamaie
  • cascaval
  • vin alb
  • rosmarin
  • pasta rosii
  • folie aluminiu

Mod de preparare

Se pune uleiul in tava, se taie ceapa julien si se ajeazain tava si se adauga pestele uns cu ulei (de preferat de masline se unge cu o pensula interior si exterior) si se condimenteaza dupa gust.

Burtica se umple cu un sos de mujdei de usturoi amestecat cu patrunjel ciuperci si zeama de lamaie.

Dupa care se pune restul: cartofi ,rosii, gogosar , rosmarin , piper boabe si sare.

Se face separat un bol cu vin ( un paharel) usturoi cubulete si suc de rosii dupa care se rastoarna peste compozitia din tava si se pune la cuptor la foc mic si se acopera cu o folie de aluminiu.

La finalizarea preparatului se aseaza pe o tava frunze de salata verde pestele pe mijloc ornamentat cu patrunjel verde si lamaie dejur imprejur se pune garnitura de cartofi ornate cu o ploaie de cascaval.

Va dorim pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise