Crap pe jar

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un crap proaspat la cel putin 750 g
  • 2 capatani de usturoi
  • 200g bulion
  • boia de ardei iute
  • rozmarin
  • sare piper.In plus folie de aluminiu.

Mod de preparare

Fara a-l curata de solzi, se despica pestele pe spate, se indeparteaza maruntaiele(mare atentie- nu stapungeti fierea!)si se spala in apa rece. Se vor face mici crestaturi acolo unde este carnea mai groasa iar acolo se introduc bucati intregi dint-o capatana de usturoi curatat.Se sareaza crapul dupa gust,se pipereaza si de da un praf de boia de ardei iute.Intr-un bol se pune cealalta capatana de usturoi care se piseaza foarte bine apoi se adauga bulionul si putina sare.Acest amestec se va intinde foarte bine pe interiorul crapului apoi pestele se pliaza in forma lui initiala.Pe folia de aluminiu se pune rozmarinul apoi se inveleste complet pestele.\"Pachetul\" astfel obtinut se pune direct pe un jar moderat sau pe gratar aproximativ 50 min. Se poate servi cu o garnitura de cartofi copti si un pahar de vin alb. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise