Crap pe varza acra

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg crap
  • o varza acra mare
  • 100 ml ulei
  • 4 rosii
  • un ardei gras
  • piper
  • sare
  • marar

Mod de preparare

Se curata, se spala si se portioneaza crapul, se da cu sare si se lasa sa stea circa 30 de minute.

Separat se taie varza ca pentru varza calita, se caleste in ulei, se adauga rosiile curatate de coaja, ardeiul verde taiate feliute, mararul si putin piper. Varza astfel calita se asaza intr-o tava, iar deasupra se pun feliile de crap. Se da tava la cuptor, la un foc potrivit.

In timpul coacerii se ung mereu feliile de crap cu zeama lasata de varza si rosii.

Se serveste cald sau rece, dupa ce crapul s-a rumenit frumos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise