Crap umplut cu verdeata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru peste:
  • - un crap de 1,5 kg;
  • - 1 legatura de patrunjel;
  • - 1 legatura de marar;
  • - 2 cepe mijlocii;
  • - 100 ml ulei;
  • - sare, piper.
  • Pentru garnitura:
  • - 5-6 cartofi;
  • - 1 ceapa;
  • - 250 g pastai verzi;
  • - 2 morcovi;
  • - 1 radacina de telina;
  • - 1 cutie rosii decojite;
  • - sare, piper.

Mod de preparare

- Se ia crapul si se curata de solzi, i se scot intestinele si se taie capul si coada;

- Se spala, iar apoi se lasa sa se scurga;

- Se unge cu ulei si se freaca cu sare si piper;

- Se pregateste umplutura din 2 cepe, patrunjel si mararcare se freaca toate cu sare;

- Se umple apoi crapul si se fixeaza burta cu scobitori pentru a nu se desface la cuptor;

- Se aseaza in tava unsa cu putin ulei si in care se adauga putina apa si se da la cuptor la foc moderat, avand grija sa stropim crapul din cand in cand cu zeama din tava;

- Se curata cartofii, morcovii, telina, pastaile, ceapa si se adauga in tava dupa 45 de minute;

- Se adauga sare, piper si rosiile decojite cu 10 minute inainte de a opri focul;

- Se serveste cu lamaie si verdeata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise