CREIER LA GRATIN CU CIUPERCI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g creier
  • 1/2 kg ciuperci (orice variante)
  • 50 g branza telemea sau cascaval
  • 1/2 kg rosii sau 1/4 l suc de rosii
  • 50-80 g unt sau untdelemn
  • piper
  • sare
  • patrunjel sau marar
  • 80 g ceapa.

Mod de preparare

Dupa ce a fiert, creierul se strecoara, se lasa sa se raceasca, si apoi se taie in felii de 2 cm grosime.Ceapa taiata marunt se infierbinta in tot untul sau untdelemnul, un minut, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii mai groase, 1/2 lingurita cu sare si un virf de cutit cu piper si se lasa sa fiarba acoperite, pina cind scade apa ce o lasa si se moaie.Daca este nevoie, se mai adauga putina apa, ca sa fiarba bine.Cind apa a scazut, se presara cu patrunjel sau marar taiat marunt.Intr-un vas termorezistent (gratin) se asaza jumatate din cantitatea de ciuperci, peste ele un rind de felii de rosii sau, in lipsa acestora, se toarna jumatate din cantitatea de suc de rosii, apoi feliile de creier presarate cu jumatate din cantitatea de cascaval ras sau telemea rasa, urmate de restul de ciuperci si, la sfirsit, restul de felii de rosii sau de suc, presarate cu brinza sau cascavalul ramas si cu patrunjel sau marar taiat marunt.Vasul se introduce in cuptorul incalzit, la foc mijlociu, cu 15 minute inainte de servirea preparatului.Preparatul se serveste fierbinte, ca fel intii

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise