Creieras

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg creier
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri ulei dafin
  • 1 felie lamaie
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura vin alb
  • piper alb
  • boia dulce
  • sare
  • oregano

Mod de preparare

Se spala bine creierul si se imparte in bucatele. Se taie cepele felii subtiri si se calesc la foc potrivit cu uleiul. Cand se auresc, se adauga sarea si boiaua dulce. Se pun apoi creierasii si se da focul mai mic. Peste 5-6 minute se poate amesteca, cu atentie sa nu se zdrobeasca.

Cand sunt aproape gata, se adauga bucatele de lamaie, cu coaja cu tot, vinul, bulionul si foia de dafin. La sfarsit se pune putin oregano si piper.

Se serveste cu muraturi, la micul dejun - pentru cine-l prefera mai exotic - sau la masa de pranz.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise