Crema braziliana

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 de litru de lapte
  • o jumatate baton de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cafea concentrata
  • 150 gr. de ciocolata
  • 6 oua

Mod de preparare

Se pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da deoparte si se adauga 2 linguri de cafea concentrata. Intre timp se topeste intr-o cratita mica 150 gr. de ciocolata cu o lingura de apa. Cand s-a facut ca o crema se amesteca cu incetul cu laptele si cafeaua. Deoparte se bat nu prea tare 6 oua intregi (sau 4 oua intregi si 3 galbenusuri) si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se imbraca o forma de zahar ars, se acopera forma si se lasa intr-un vas cu apa clocotita. Se ca la cuptor, se tina sa fiarba la foc mic 50-60 minute. Se incearca cu un pai daca e gata, si anume cand paiul iese curat, se poate da crema deoparte. Se lasa sa se raceasca in vasul cu apa, iar cand e rece, se desprinde crema de pe marginea de sus cu un cutit si se rastoarna pe farfurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise