crema de capsune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g capsuni
  • 120 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1-2 linguri praf de budinca de vanilie
  • 3 oua
  • 200 ml frisca
  • 1-2 linguri nuca de cocos verde

Mod de preparare

Se amesteca laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat se fierbe si se lasa apoi sa se raceasca.Se adauga apoi galbenusurile si praful de budinca, se fierbe compozitia in baie de aburi si cand s-a ingrosat o dai deoparte si se lasa la rece.In acest timp se spala capsunile, se curata si se lasa sa se scurga.Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas, se taie apoi capsunile felii si le adaugi pe toate in compozitia racita pe care o dai la frigider pentru o ora.Cand este gata se orneaza cu frisca batuta, cu capsuni si cu nuca de cocos colorata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise