Crema de ciocolata si... ardei iute

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 ml lapte,
  • 3 linguri amidon (sau zeamil),
  • 2 galbenusuri,
  • 1 ardei iute rosu,
  • 1 baton de vanilie (despicat pe lung si razuit miezul),
  • 40 g zahar,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 150 g frisca batuta,
  • 1 varf de cutit de scortisoara rasa.

Mod de preparare

Se bat - intr-un bol - 5 linguri de lapte rece, impreuna cu amidonul si galbenusurile.

Se taie in doua ardeiul iute, se curata de seminte si nervuri, se pune in restul de lapte impreuna cu vanilia si se lasa sa dea in clocot. Se adauga, amestecand intruna galbenusurile frecate cu lapte, se lasa din nou sa dea in fiert si se ia crema de pe foc.

Se indeparteaza ardeiul iute si se incorporeaza in crema ciocolata rasa. Se serveste cu frisca batuta, peste care s-a presarat scortisoara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise