Crema de ciocolata si... ardei iute

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 ml lapte,
  • 3 linguri amidon (sau zeamil),
  • 2 galbenusuri,
  • 1 ardei iute rosu,
  • 1 baton de vanilie (despicat pe lung si razuit miezul),
  • 40 g zahar,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 150 g frisca batuta,
  • 1 varf de cutit de scortisoara rasa.

Mod de preparare

Se bat - intr-un bol - 5 linguri de lapte rece, impreuna cu amidonul si galbenusurile.

Se taie in doua ardeiul iute, se curata de seminte si nervuri, se pune in restul de lapte impreuna cu vanilia si se lasa sa dea in clocot. Se adauga, amestecand intruna galbenusurile frecate cu lapte, se lasa din nou sa dea in fiert si se ia crema de pe foc.

Se indeparteaza ardeiul iute si se incorporeaza in crema ciocolata rasa. Se serveste cu frisca batuta, peste care s-a presarat scortisoara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise