Crema de iaurt cu capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -500 gm capsuni
  • -150 gm iaurt simplu
  • -5 linguri miere de albine
  • -50 gm zahar
  • -100 ml frisca lichida
  • -frunze de menta verde pentru décor

Mod de preparare

Se taie capsunile felii, pastrand cateva intregi pentru decorare.

Se presara cu zahar si se zdrobesc sau se mixeaza.

Se imparte piureul in doua.

Se bate frisca si se amesteca cu iaurtul;se adauga jumatate din piureul de capsuni si se incorporeaza bine.

La cealalta jumatate de piureu se adauga mierea si se mamesteca bine.

In cupele de servit se aseaza un strat de iaurt cu frisca si capsuni, un start de piureu de capsuni cu miere si se incheie cu un strat de iaurt cu frisca.

Se decoreaza cu felii de capsuni si Frunze de menta.

Se lasa la frigider o ora inainte de servire.

Reteta am gasit-o in revista \"Click!Pofta buna\" si mi-a placut mult ideea folosirii iaurtului, fiind mai acrisor si racoritor decat frisca singura.

Am modificat totusi cantitatea de miere de albine de la 2 linguri( in revista) la 5 linguri, deoarece piureul nu mi s-a parut suficient de consistent.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise