crema de iaurt cu visine

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 1 borcan de visine din compot
  • 4 foi de gelatina
  • 2 batoane de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 450 ml iaurt slab
  • Plus
  • 2 piscoturi

Mod de preparare

1- se scurg visinile printr-o strecuratoare, iar sucul se pastreaza.Foile de gelatina se lasa intr-o cantitate mare de apa rece timp de aprox. 5 minute.Batoanele de vanilie se taie in doua pe lungime si li se scoate interiorul.

2- se amesteca intr-un vas galbenusurile, interiorul batoanelor de vanilie, zaharul pudra si zaharul vanilat cu mixerul, pana devin spumoase.

3- se scoate gelatina din apa si se preseaza bine pentru a se scurge.Se topeste intr-un vas la foc mic, iar apoi se amesteca bine cu spuma de oua.

4- se adauga treptat iaurtul in crema si se tine la rece timp de aprox. 5 minute, pana capata o consistenta gelatinoasa.

5- se impart trei sferturi din visine in patru pahare.Se bate un pic crema, se varsa peste visine si se lasa la rece inca 1 ora.Se decoreaza cu visinile ramase si se preseaza bucatele de piscoturi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise