Crema de lamaie cu bezea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru cremă:
  • 200 ml lapte
  • coaja de la o lămâie
  • 4 linguri zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahăr
  • 1 lingura suc de lămâie

Mod de preparare

Crema. Puneți laptele la fiert cu coaja de lămâie tăiată cu curățătorul de legume. Fierbeți până laptele devine galben. Opriți focul, acoperiți și lăsți să se răcească la temperatura camerei.

Gălbenușurile se spumează cu zahărul apoi se adaugă treptat laptele rece amestecând continuu până la omogenizarea compoziției. Puneți iar să fiarbă amestecând continuu până se îngroașă.

Puneți crema în forme și începeți să faceți bezeaua.

Albușurile se bat spumă tare cu zahărul adăugat treptat și sucul de lămâie.

Puneți cu lingura spuma peste crema de lămâie și puneți formele în cuptorul bine încins la 200 GC

pe functia grill cca 3 minute cu ușa cuptorului întredeschisă

apoi opriți focul și mai lăsați 2 minute cu ușa închisă.

Rece sau caldă crema este un deliciu!

Poftă bună!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise