Crema de lamaie la pahar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml frisca
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 200 ml suc (zeama) de lamaie
  • gelatina (jumatate de pliculet ca cel din imagine)
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

1 Se bate frisca spuma.

2 Se bat ouale ( le scoateti inainte cu o ora din frigider) cu zaharul.

3 Se pune la foc gelatina cu coaja si sucul de lamaie.

4 Amestecam frisca cu ouale spumate, apoi adaugam gelatina calduta ( nu prea calda )

5 Se pune compozitia in pahare, castronase. . . si se da la rece pt. 1 ora

6 Se serveste cu sirop ( mai gros), sau cu ciocolata topita. ( eu am folosit sirop de afine si ciocolata.)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise