Crema de lapte

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4 pahare de lapte se iau 1/2 pahar zahar si 2 linguri amidon de porumb sau de cartofi

Mod de preparare

Se toarna in cratita 3 pahare de lapte se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga zaharul. Se desface intr-un pahar cu lapte rece sau in apa fiarta amidon de cartofi (fecula) sau de porumb, se toarna in laptele clocotit si amestecind mereu se fierbe timp de 5 minute la foc mic. Pentru aroma, se poate adauga in crema cit este inca fierbinte vanilie sau coaja rasa de lamiie ori de portocala si se amesteca bine. Compozitia fierbinte se toarna in cesti si se lasa sa se raceasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise