Crema de mere la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8-10 mere mijlocii
  • acrisoare. Pentru aluat: 120 g faina
  • 100 g zahar
  • 6 linguri de lapte
  • putin untdelemn
  • 20 g unt
  • 2 oua
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 praf de sare. Pentru crema: 160 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 baton de vanilie.

Mod de preparare

Se pune cuptorul sa se incinga. Se sparg ouale intr-un castron, se adauga praful de sare si zaharul. Se amesteca pana cand compozitia seamana cu o spuma. Incorporati, amestecand mereu, faina, praful de copt, laptele si 4 linguri de untdelemn. Aluatul (moale) trebuie sa fie omogen.

Ungeti cu unt o forma rezistenta la foc (teracota sau yena) si varsati aluatul inauntru. Bagati-l la cuptor 10 minute, apoi scoateti-l afara. In timp ce se coace, curatati merele de coaja si taiati-le in felii mai grosute. Scoateti aluatul si infigeti usor feliile de mar in el, cu partea bombata in afara, bine stranse una intr-alta. Bagati din nou vasul la cuptor, vreme de 15 minute. Crema: taiati batonul de vanilie si scoateti semintele negre si parfumate intr-un castron. Adaugati zaharul, untul topit si ouale. Amestecati pentru a obtine o crema fina.

Dupa cele 15 minute, scoateti aluatul cu mere din cuptor, turnati sosul cu grija peste mere si bagati din nou prajitura la cuptor, vreme de 45 de minute, pana cand se rumeneste deasupra. Scoateti prajitura si serviti-o calduta sau rece. (Pentru ca prajitura sa iasa bine, aveti nevoie de un vas adanc de cel putin 5 cm, si cu diametrul de 20 cm).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise