Crema de smantana cu nuci

Reteta de crema de smantana cu nuci. Crema de smantana cu nuci pentru torturi si prajituri. Crema rapida de smantana cu nuci pentru prajituri. Crema de smantana cu nuci prajite, preparata la rece.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g smantana (20 % grasime)
  • 200 ml smantana pentru frisca (36% grasime)
  • 100 g zahar pudra
  • 300 g nuci
  • 2 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare

Reteta de crema de smantana cu nuci este una dintre preferatele mele. O folosesc de ani de zile la umplerea torturilor, prajiturilor, si furescurilor. Are un gust minunat, se prepara la rece, in doar cateva minute si este delicioasa.

Prajim intai nucile in cuptor sau pe aragaz, apoi le macinam intr-un robot. Nu le puneti in stare cruda pentru ca, crema nu va mai avea acelasi gust.

Intr-un bol incapator puneti restul de ingrediente pentru crema si mixati pana cand compozitia capata consistenta, apoi incorporati nucile macinate.

Reteta se crema de smantana cu nuci macinate este gata. Simplu, nu-i asa?

O puteti imbogati cu doua linguri de cafea solubila, cappuccino, picaturi de ciocolata, nutella.

*Din cantitatile date obtinem 1 kg de crema. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise