crema de vanilie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 300 g frisca
  • 15 ml rom
  • 1 plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare

Bate albusurile impreuna cu romul si 100 g zahar. Separat, freaca galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat. Subtiaza treptat cu laptele.

Fierbe apoi la bain-marie pana cand compozitia se leaga. Amesteca pana se raceste, dupa care pune albusurile batute si frisca.

Toarna crema in boluri si lasa la frigider 30 de minute. Decoreaza cu bomboane colorate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise