crema de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 3 buc oua
  • 125 g faina
  • 1 g sare
  • 5 g vanilina

Mod de preparare

Se prelucreaza preliminar ouale, se separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma.

Laptele se fierbe si se tempereaza. Galbenusul se combina cu sare si 125 g zahar impreuna cu faina dizolvata in apa rece. Se subtiaza cu laptele fiert si temperat pt a evita gelificarea brusca a fainii. Compozitia obtinuta se fierbe sub amestecare continua pana la proba (putina crema se asaza pe o suprafata lucioasa si prin racire trebuie sa se gelifice si sa se desprinda usor, fara sa lase urme. Se tempereaza crema obtinuta si se amesteca cu albusurile batute spuma cu restul zaharului (125 g) si se amesteca cu vanilina. Amestecul se face incet, pt a pastra gradul de afanare al cremei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise