Crema de Vanilie cu Frisca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca
  • 2 plicuri zahara vanilinat
  • 150 ml lapte dulce;

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilinat, se amesteca bine si se lasa sa se raceasa. Separat se bat albusele spuma, se adauga treptat restul de zahar si se bate continuu pana se intareste.

In compozitia de galbenusuri se adauga spuma de albusuri si jumatate din frisca. Se amesteca usor. Compozitia se pune in cupe care se tin la rece 2-3 ore. Se orneza cu frisca si ciocolata rasa. (Eu prefer sa pun mai multa frisca in compozitie decat sa pun pe desupra e mai buna asa).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise