Crema de zahar ars

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 150g zahar pt topit
  • 200g zahar pt compozitie
  • 8 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 4 plicuri cu zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se pun 150g zahar intr-un vas mai adanc pe care-l asezi la foc mic. Se lasa cratita pe foc pana ce zaharul se caramelizeaza si capata o culoare maronie. Apoi se intinde pe peretii vasului.

Se bat foarte bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat, se toarna laptele putin cate putin, faina in ploaie, esenta de rom si se da la cuptor circa o ora.

Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pana a 2a zi.

Atunci se rastoarna pe o farfurie si se serveste. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise