Crema de zahar ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 10 oua
  • 1 l lapte
  • 300g zahar
  • coaja rasa de portocala si/sau lamaie rom

Mod de preparare

Se ia 150g de zahar si se adauga in cratita care se pune apoi pe foc(mic). Dupa ce s-a topit zaharul ,se tapeteaza peretii si fundul cratitei cu acesta, dupa care se lasa sa se raceasca. In timp ce zaharul topit este la racit, se amesteca (cu mixerul) laptele cu ouale, zaharul ramas,coaja de portocala si/sau lamaie, si esenta de rom,dupa care se adauga in cratita cu zaharul topit si racit. Cratita se da la cuptor, la foc mediu, timp de30 - 40 de minute (pana se intareste,in functie de cuptorul fiecareia). Crema de zahar ars se serveste rece, dupa ce a fost tinuta in prealabil la frigider. pofta buna

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise