Crema de zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150g zahar pt caramel
  • 250g zahar preferabil pudra
  • 8 oua
  • 1l lapte
  • 1 plic azahar vanilinat

Mod de preparare

150 g zahar se pun pe foc sa se caramelizeze. Apoi se invarte usor cratita pentru a imprastia caramelul pe margini (cam pana la jumatatea cratitei). Se lasa la racit.

Intr-un alt vas se bat spuma ouale, zaharul pudra, zaharul vanilinat si laptele, iar apoi se adauga in cratita in care avem zaharul caramelizat

Se da la cuptor pentru cc 50 min

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise