Crema de zahar ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 1/2 lingurite cafea espreso instant
  • 3 linguri apa
  • 2/3 +1/2 cesti zahar
  • 1 cutie lapte de cocos,strecurat
  • 1 1/4 cesti lapte
  • 3 oua intregi, mari si 2 galbenusuri
  • putina sare

Mod de preparare

Apa se amesteca cu cafeaua, laptele se amesteca cu laptele de cocos si se pun la foc. Se iau de pe foc inainte de fierbere. 1/2 ceasca zahar se caramelizeaza ,se adauga cafeaua si se tapeteaza cu ea tava in care se va face crema. Se amesteca bine ouale cu galbenusurile, restul de zahar si laptele cald. Se strecoara. Se pune licin vasul cu zaharul ars,se pune la baie de aburi la cuptor cam 1 ora Se da 4 ore la rece Se agita putin sa se desprind de pe marginile cratitii si se rastoarna pe platou. Se poate orna cu putina frisca si o frunza de menta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise