Crema de zahar ars

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • un pliculet zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala.

Mod de preparare

Se fierbe laptele,adaugand in el 2 linguri de zahar tos si zaharul vanilat.Se lasa sa se mai raceasca putin,timp in care batem ouale intregi ,acestea amestecandu-se apoi cu laptele.Intr-o cratita, se presara zaharul ramas si se caramelizeaza nu se lasa sa se arda de tot pentru ca ar capata un gust amar .Se misca ,cratita sa se intinda pe toata suprafata vasului dar si pe peretii acesteia.Se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga laptele cu oul,punandu-se sa fiarba la bain-marie sau se introduce la cuptor (eu am bagat la cuptor)se lasa cam o jum de ora cat sa prinda o crusta maronie se scoate si se asteapta sa se raceasca dupa care se da la frigider pana in momentul servirii.Se dezlipeste cu varful unui cutit.apoi si se rastoarna pe un platou rotund cu tot cu zeama lasata.In crema se mai poate adauga coaja de portocala rasa fiarta la inceput cu laptele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise