Crema de zahar ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -200g zahar+200g zahar
  • -8 oua
  • -1 esenta de vanilie
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1l lapte

Mod de preparare

Intr-o oala se pun 200g zahar si se topesc cu grija sa nu se arda ca devine amar. Dupa ce s-a topit tot zaharul se roteste oala si se intinde zaharul pe marginile oalei invartind la oala pana se intareste zaharul, dupa care se pune oala sub jet de apa rece (fundul oalei) sa se raceasca de tot zaharul caramelizat (zaharul incepe sa pocneasca). Intr-un castron se pun cele 8 oua, cele 200g zahar, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Se bate putin cu telul sa se amestece albusul cu galbenusul (nu mult ca apoi nu mai iese cremoasa, face gauri) si se pune litrul de lapte amestecand bine. Se toarna compozitia obtinuta peste zaharul caramelizat si se pune la cuptor sa fiarba in baie de aburi. O tinem la cuptor pana se coloreaza deasupra si se desprinde cand o aplecam de peretii oalei.Dupa ce o scoatem din cuptor o tinem la racit, dupa care o bagam la frigider. Cand s-a racit bine o rasturnam intr-un castron. Daca mai ramane zahar in oala punem putina apa si fierbem pana se dizolva tot zaharul si punem zeama rezultata in castronul cu crema.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise