Crema de zahar ars

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 6 ouă
  • - 750 ml de lapte
  • - 8-10 linguri de zahăr (depinde de gust)
  • - un plic de zahăr vanilat
  • - smântână pentru frişcă (am folosit LaDorna, pentru ornat), sirop de ciocolată (pentru ornat)

Mod de preparare

- caramelizăm 6 linguri de zahăr (îl punem într-o cratiţă, pe foc, până când devine lichid). Turnăm zahărul caramelizat în formele în care facem crema şi îl întindem pe pereţii lor.

- batem ouăle cu mixerul şi turnăm laptele peste ele. Mixăm în continuare . Turnăm compoziţia în forme.

- băgăm la cuptor 30 de minute, timp în care preparăm frişca pentru ornat.

- scoatem crema de zahăr ars de la cuptor.

- Ornăm cu frişcă şi sirop de ciocolată.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise