Crema de zahar ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cani de zahar(750 gr)
  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 1 plic zahar vanilinat

Mod de preparare

Se caramelizeaza 2 cani de zahar,pana prinde o culoare frumoasa,apoi se distribuie uniform pe peretii vasului,daca o bagamin cuptor in alt vas atunci mutam caramelul si distribuim uniform in vas si lasam sa se raceasca cam 10 min.Intre timp batem ouale bine cu 1 cana de zahar si cu zaharul vanilinat,apoi adaugam laptele,si batem bine.Cand caramelul sa racit adaugam laptele cu ouale peste si bagam la cuptorul preincalzit.

Intr-o tava mai mare de cuptorse toarna putina apa si se pune vasul cu compozitia de crema. Acest pas este important deoarece altfel crema poate sa se coaca prea mult prin parti si la fund.Se lasa cam 40 min la cutor la foc potrivit.

Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam la frigider cam 2 ore.

Se poate face si din jumatate de ingrediente!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise