Crema de zahar ars cu mere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 400g zahar.

Mod de preparare

Se curata merele si se taie felii potrivit de groase. Se caramelizeaza 200 g zahar si se prelinge pe peretii cratitei. Se pun merele in cratita si se da la cuptor 15-20 de minute. In acest timp, se bat ouale intregi cu restul de zahar, se pune laptele caldut (nu fiert) si se toarna peste mere. Se mai lasa in cuptor 30 de minute, pana se face crema maronie. Este un desert foarte gustos si potrivit pentru zilele calde!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise