Crema dubla

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte dulce
  • 100 g zahăr
  • 200 g unt
  • 4 gălbenuşuri
  • 40 g amidon alimentar
  • 1 păstaie de vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr capsuni (sau alte fructe preferate)

Mod de preparare

Mmmmm!!..ciocolata, vanilie şi fructe…Ce combinaţie mai bună ți-ai putea dori?

Spălăm căpșunele si le punem în blender, ii amestecam pana devin crema.

Amestecam 3 linguri lapte cu cacao.

Fierbem laptele cu zahărul şi păstaia de vanilie, la foc mic.

Separat, amestecam gălbenuşurile cu amidonul şi puţin lapte rece, apoi turnam , încet, în fir subţire, laptele fierbinte, amestecând întruna să nu se brânzească şi laşi să fiarbă, la foc mic, omogenizând continuu, până capătă consistenţa unei creme.

O luam de pe foc şi o amestecam până se răceşte, după care încorporam untul moale. Adaugam capsuni-crema si amestecam bine. Împărțim 23 din crema în boluri pe care le-am clătit cu apa rece. Peste crema rămasă adaugam compoziţia de cacao cu lapte si amestecam bine. Turnam in mijlocul bolurilor. Lasăm sa răcească si apoi băgăm la frigider 2 ore. Servim cu capsuni.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise