Crema prajiturilor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat
  • - 6 ouă
  • - 6 linguri de zahăr pudră
  • - un plic Creme Ole de ciocolată de la Dr. Oetcker
  • Pt cremă
  • - 200 ml frișcă
  • - un plic Creme Ole de vanilie de la Dr. Oetcker
  • - 200 ml lapte
  • - 1 plic zahăr vanilat( Bourbon)
  • -2 linguri de zahăr pudră.
  • Pt glazură
  • 120gr ciocolată ( am folosit 100gr ciocolată neagră și 20gr ciocolată cu lapte)
  • 50ml smântână
  • 100gr unt.

Mod de preparare

- facem blatul. Separăm albușurile de gălbenușuri.

- batem albușurile spumă și presărăm zahărul, iar apoi adăugăm rând pe rând gălbenușurile și mixăm la viteză mică. Adăugăm treptat plicul de Creme Ole de ciocolată și încorporăm cu o lingură de lemn. Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

- după aceea preparăm crema. Amestecăm laptele, smântâna și plicul de Creme Ole de vanilie, plus un plic de zahăr vanilat Bourbon. Mixăm până când obținem crema.

- între timp, scoatem blatul

- preparăm glazura. Topim ciocolata pe pat de apă. Adăugăm smântâna și untul și obținem glazura

- peste blat întindem crema, iar apoi glazura. Băgăm la frigider măcar 5 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise