Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • pentru crusta 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba.

Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din pastaia de vanilie.

Incorporam usor amestecul de galbenusuri in smantana calda, mixand continuu.

Strecuram apoi compozitia si o turnam in formele pentru copt (mie imi place sa folosesc cesti sau boluri vintage).

Asezam vasele cu crema intr-o tava de copt mai adanca si turnam apa fiarta in tava.

Se coc la cuptor la 160 grade C, circa 30 de minute. Dupa aceeea se lasa la racit minim 3 ore.

Ca sa obtinem crusta brun aurie de deasupra, presam deasupra la fiecare vas cu crema cate o lingura de zahar brun pe care il ardem cu arzatorul.

Pofta buna !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise