Cremshnit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 foi cremshnit
  • 6 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • esenta rom
  • 1l lapte
  • 1 lamaie
  • 2 pachete margarina pt prajituri
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 350 gr zahar pudra

Mod de preparare

Cele 6 linguri cu faina, 12 zahar,esenta, coaja de la lamaie, pachetele de budinca si laptele se pun intr-o craticioara cu fundul rotund sau un tuciulet. Se fierb la foc mic pana se leaga crema.

Atunci cand e gata se pune la rece, acum cele 2 pachete de margarina se freaca cu zaharul pudra, dar nu se pune tot zaharul o data pt ca se taie, treptat.

Cand s-a racit crema se amesteca cu margarina frecata cu zaharuil pudra.

Se incorporeaza incet punand cate o lingura de margarina peste crema facuta pe foc.

Terminata incorporarea se pune crema peste foaia de cremshnit si se presara mult zahar pudra.

secretul acestei prajituri este mixarea lenta a cremelor, si dupa ce am terminat prajitura trebuie pusa in frigider.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise