CREMSNIT CU MERE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1,5kg.mere,
  • 8 oua,
  • 180g.zahar praf,
  • 3 linguri apa,
  • 200g.faina,
  • 1/2 pachet de praf de copt,
  • 1 lingura cacao;
  • Pentru crema:
  • 5dl.lapte,
  • 2 pachete praf de budinca de vanilie,
  • 250g.unt,
  • 180g.zahar praf,
  • 1 pachet de glazura de ciocolata de la dr.Oetker;

Mod de preparare

1.Pe tava captusita cu folie de aluminiu se aseaza merele taiate in felii.Galbenusurile se amesteca cu zaharul praf si 3 linguri de apa.Se adauga faina, praful de copt si albusurile batute spuma.1/2 din aceasta compozite se pune peste mere si se netezeste bine , iar in restul de compozitie se incorporeaza cacaoa si se aseaza peste compozitia galbena.

2.In cuptor preincalzit se coace 30 minute.

3.Se prepara crema:se fierbe praful de budinca in lapte, potrivit indicatiilor de pe pachet.Untul se freaca cu zaharul praf si se amesteca cu budinca rece.

4.Se rastoarna prajitura pe un platou, se ia folia de aluminiu si se pune crema peste mere.

5.Se prepara glazura si se intinde peste crema.Peste glazura se poate presara zahar praf si se poate orna cu martipan de diferite culori.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise