cremsnit cu stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru foaie
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de smintina
  • faina
  • crema de vanilie
  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 0,250g zahar
  • 0,120g amidon
  • razatura de lamaie,esenta de vanilie
  • 0,100g stafide

Mod de preparare

aluatul pt foi

ouale, uleiul,smintina,se amesteca

se pune atita faina cit sa rezulte un aluat care va fi intins cu facaletul,se fac 2 foi care se coc la temperatura medie

crema de vanilie

galbenusele + zaharul + amidonul + 0,250ml lapte rece se amesteca

0,750 ml lapte se pune la fiert,cind a dat in clocot se toarna compozitia de mai sus, se amesteca continu cu telul para,aprox 30 minute pina se leaga compozitia.

se ia de pe foc

se adauga aromele si albusul batut spuma ,se amesteca usor pina sa incorporat albusul,se adauga stafidele.

asamblarea prajituri

in aceiasi tava unde s-au copt foile se asambleaza prajitura, foaie +crema calda + foaie ,se pune la rece cind este rece se pudreaza cu zahar pudra vanilat

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise