Cremsnit de post

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 foi pentru cremsnit din comert dreptunghiulare,
  • 1 l lapte soia de vanilie sau simplu,
  • 2 pachete budinca Dr. Oetker vanilie/frisca,
  • 150 gr zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilinat,
  • 1 pachet margarina rama,
  • 1 fiola esenta vanilie,
  • coaja de la 1 lamaie,
  • un praf sare.

Mod de preparare

1. Intr-un ceaunel sau o cratita cu fund dublu se pune la fiert 750ml lapte de soia cu zaharul si zaharul vanilinat.
2. Separat restul de lapte 250ml se amesteca cu praful de budinca si praful de sare.
3. Cand laptele de pe foc clocoteste incorporam cu telul budinca si amestecam continuu pana se-ngroasa.
4. Cand e aproape ingrosata adaugam coaja de lamaie.
5. O dam de pe foc si adaugam margarina taiata cubulete si esenta vanilie .
6. Crema calda se toarna peste prima foaie de cremsnit ,pe care va sugerez sa o lasati in cutia in care se afla atunci cand le cumparati.Apoi deasupra se pune si cea de a doua foaie.
7. Se lasa pana se raceste afara ,apoi se introduce pentru 2-3 ore la frigider, acoperita cu o folie (se fragezeste mai repede).
8. Cand vrem sa o servim o pudram cu zahar pudra. Se taie cu grija cu un cutit foarte bine ascutit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise