Cremsnit rapid si simplu de preparat

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi pentru cremsnit
  • 1,750 l lapte
  • 4 plicuri pudding de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 6-7 linguri zahar tos
  • 4-5 linguri faina
  • 3 pliculeţe zahar vanilat
  • 150 g unt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se pregateste crema astfel :

-din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc 0,5 l , iar restul se pune la incalzit impreuna cu cele 6-7 linguri zahar tos;

-cele 4 plicuri de pudding se pun intr-un castron si se amesteca incetul cu incetul cu cele 0,5 l lapte rece, galbenusurile, plicurile de zahar vanilat, cele 4-5 linguri faina si praful de sare ;

-dupa ce s-a omogenizat, aceasta compozitie se adauga laptelui de pe foc si se amesteca in mod continuu (sa nu se formeze cocoloase) pana la ingrosare ; (compozitia se toarna in lapte inainte ca acesta sa se fi devenit fierbinte tot pentru evitarea cocoloaselor);

-dupa ce s-a ingrosat crema se ia de pe foc si se racoreste (eu am racorit-o introducând cratita intr-o "baie" de apa ca sa nu dureze);

-in crema racorita se adauga untul (aflat la temperatura camerei) amestecand continuu pana la omogenizare ;

-se intinde crema pe una din foile de cremsnit, dupa care a doua se pune deasupra ;

-se acopera cu o folie si se tine 3 ore in frigider dupa care se taie cu un cutit inmuiat in apa calda (pentru un aspect perfect)

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise