Creveti cu smantana

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr.cozi de creveti decorticati:
  • 500 gr.smantana (18%grasime)
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura ulei
  • sare,piper

Mod de preparare

Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata intreaga cantitate de creveti. Se lasa sa fiarba 5 minute.

Separat se pregateste sosul de smantana. Faina se amesteca cu putina apa, cu grija ca sa nu faca cocoloase. Se adauga apoi smantana si se amesteca foarte bine. Se aseaza apoi vasul pe plita (nu direct pe flacara) si se amesteca incontinuu. Cand s-a subtiat se adauga crevetii.

Se amesteca usor pana se ingroasa sosul. Se potriveste de sare si piper.

Acest fel de manacare poate fi usor mai piperata. Putin patrunjel tocat foarte fin adaugat innainte de servire - este singurul ornament de care are nevoie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise