Crochete cu dovlecei

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 150 gr cascaval
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • marar uscat(daca aveti verde e mai bun)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Luam cate putin din dovlecelul ras intre maini si il stoarcem bine de zeama ce au lasat-o.

Cascavlul il radem si il punem peste dovlecei.

Ouale le batem spuma, apoi le turnam peste dovleac impreuna cu faina, mararul, sare si piper dupa gust.

Usturoiul il curatam, il pisam si il adaugam si pe el.

Amestecam bine intreaga compozitie.

Ungem o taga cu margarina si asezam hartie de copt.

Luam cate putina compozitie si o modelam ca niste degete mai groase.

Le asezam in tava cu putin spatiu intre ele.

Introducem tava in cuptorul incins.

Lasam crochetele pana prind o culoare maronie, dar nu prea inchise ca le ardeti.

Cand sunt gata le scoateti la racorit.

Pot fi servite atat calde cat si reci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise