Crochete de cartofi cu sunca si smintina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi
  • 100 gr. sunca
  • 2 linguri smintina
  • sare
  • faina cit primeste (citeva linguri)
  • 1 ou
  • pesmet si ulei pentru pane

Mod de preparare

Se dau cartofii fierti prin masina de tocat, se amesteca cu sunca, sarea, smintina, apoi cu atita faina cit sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se face un sul care se imparte in bucatele egale, se formeaza crochete de grosimea unui mititel, se tavalesc fiecare in faina, apoi in ou si la urma in pesmet. Se prajesc in ulei pe ambele parti. La fel se pot prepara crochete cu produse picante ca: putin hering tocat marunt sau peste afumat, sau cu slanina prajita si taiata marunt, ori cu creier fiert si tocat etc.

Se pot servi cu garnitura de spanac sau morcov sote

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise