Crochete de orez

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr orez
  • 150 gr.cascaval
  • 150 gr.parmezan
  • 3 oua
  • 35 gr.smantana
  • 150 gr.faina
  • 150 gr.ulei
  • 20 gr.sare
  • 4 gr. nucsoara
  • 3 gr.piper

Mod de preparare

Orezul se alege si se apala bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare, cand este fiert se scurge bine de apa si se lasa la racit.

Cascavalul si parmezanul se rad pe rozatoarea fina si se amesteca cu ouale, se contimenteaza totul, apoi se pune orezul rece si se omogenizeaza.Din compozitia rezultata se formeaza mici crochete care se trec prin faina si se prajesc pe toate partile in ulei incins, pana se rumenesc putin.

Se servesc fierbinti pe platou, ornate dupa preferinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise