Crochete de pasare cu sos de rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 800 g carne de pasare data prin masina de tocat,
  • 1 ceasca miez de paine proaspata,
  • 125 g boabe de porumb din conserva,
  • zdrobite si frecate cu putin unt,
  • sare si
  • piper,
  • 1 lingura codite de ceapa verde tocata marunt,
  • 1/4 ceasca faina de malai.
  • Pentru sosul de rosii: 2 rosii mari taiate marunt,
  • 1 ceapa potrivita tocata,
  • 1 catel de usturoi presat,
  • 2 linguri de verdeata tocata (eventual coriandru),
  • 1-2 linguri zeama de portocale.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr., se tapeteaza tava cu folie de aluminiu si se unge usor cu ulei. Se amesteca miezul de paine, carnea tocata, boabele de porumb, coditele de ceapa verde si malaiul, se imparte tocatura in 12 portii mai mari si se formeaza crochete ceva mai lungi (ca niste carnaciori).

Pentru sos se amesteca intr-un castron toate ingredientele, se lasa sa stea cel putin o ora la rece si se serveste la temperatura camerei.

Se aseaza crochetele pe tava, se coc aproximativ 35 de minute, intorcandu-le din cand in cand, si se servesc calde, cu sos de rosii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise