Crochete de peşte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 1 kg file de peşte
  • Sare
  • Piper
  • 150 g făină
  • Aluat
  • cca. 150 g făină - cantitatea depinde de conţinutul în amidon
  • 200 ml bere
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 buc. gălbenuş
  • 3 buc. albuş
  • Sare
  • Piper
  • Nucşoară
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Fileurile de peşte se taie în fâşii late de 1,5 cm.

Se condimentează cu sare şi piper.

Se trec prin făină.

Se pune făina într-un castron potrivit, se adaugă treptat berea, uleiul, gălbenuşul, şi se amestecă pentru a obţine un aluat omogen.Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară rasă, după gust. Se bate albuşul spumă, se adaugă cu grijă în aluat. Fileurile de peşte pudrate cu făină se trec prin aluat, apoi se prăjesc imediat în baie de ulei, până capătă o crustă crocantă. Se servesc calde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise