Crochete de pui cu sos de iaurt si codite de ceapa verde

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g carne de pui tocata,
  • 1 ceapa,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1/2 lamaie mai verde,
  • 1 ou,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 iaurturi naturale,
  • cateva codite de ceapa verde taiate cu foarfeca,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Bateti bine iaurtul cu rondelele de ceapa verde (codite), acoperiti-l cu un capac si tineti-l la frigider cel putin o ora.

Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si amestecati-le - intr-un castron - cu carnea tocata, oul intreg si coaja rasa de lamaie. Sarati si piperati.

Faceti din carne 24 de bulete si apasati-le intre palme, ca sa fie mai plate. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare, prajiti-le cate 6 minute (aproximativ) pe fiecare parte si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta.

Aranjati pe farfurii - eventual - cateva foi de salata verde, puneti la mijloc cam 6 crochete de persoana, turnati peste ele sosul de iaurt si ornati cu codite de ceapa verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise