1. Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare.
2. Se scurg cartofii de apa. Se lasa putin la racit si se face din ei un piure cat mai fin.
3. La piure se adauga verdeata tocata marunt, 2 oua batute, ceapa curatata si rasa, sare si piper. Daca compozitia este prea moale, se adauga 1 lingura faina. Se amesteca bine ingredientele pana se omogenizeaza bine.
4. Se fac crochete alungite, care se trec prin ou batut si apoi prin susan. Se repeta operatiunea de mai multe ori pana cand stratul de susan este mai gros si uniform repartizat pe crochete.
5. Se prajesc crochetele in ulei incins, pe toate partile, apoi se scot pe servetele pentru eliminarea excesului de grasime.
6. Se servesc calde sau reci cu salate de legume proaspete, cu muraturi sau ca garnitura la mancaruri din carne cu sos.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise