Crumble cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 125 g de unt
  • - 125 g de făină
  • - 100 g de zahăr
  • 500 g de prune (depinde de mărimea tăvii de copt)

Mod de preparare

Amestecă untul si făina cu vârful degetelor ca să faci un fel de aluat nisipos.

Adaugă zaharul si amesteca iar.

Încâlzeste cuptorul la 180°C (termostat 6).

Pune prunele taiate în 2 pe fundul tăvii unse cu putin unt siu presară aluatul.

Daca ai invitaţi , e mai bines a coci în forme individuale, e mai usor de servit..

Când partea de sus e aurie, e gata.

E o prăjitură obisnuita în Franţa. Se face cu tot felul de fructe. Se poate prepara şi cu gem de prune.

NOTA:

Crumble este un desert provenind din Anglia si care are tot felul de versiuni. Conţine făina, zahăr şi unt, precum si fructe. Partea de sus este crocantă. Populare sunt merele, piersicile, fructele de padure, prunele, rubarba. Partea de sus poate conţine şi fructe uscate: migdale, alune, nuci. Zaharul brun este adesea presărat peste crumble si se caramelizează la copt. Se serveste cu îngheţata , cu un toping sau simplu.(informatii si fotografii de pe internet)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise