Crumble cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 125 g de unt
  • - 125 g de făină
  • - 100 g de zahăr
  • 500 g de prune (depinde de mărimea tăvii de copt)

Mod de preparare

Amestecă untul si făina cu vârful degetelor ca să faci un fel de aluat nisipos.

Adaugă zaharul si amesteca iar.

Încâlzeste cuptorul la 180°C (termostat 6).

Pune prunele taiate în 2 pe fundul tăvii unse cu putin unt siu presară aluatul.

Daca ai invitaţi , e mai bines a coci în forme individuale, e mai usor de servit..

Când partea de sus e aurie, e gata.

E o prăjitură obisnuita în Franţa. Se face cu tot felul de fructe. Se poate prepara şi cu gem de prune.

NOTA:

Crumble este un desert provenind din Anglia si care are tot felul de versiuni. Conţine făina, zahăr şi unt, precum si fructe. Partea de sus este crocantă. Populare sunt merele, piersicile, fructele de padure, prunele, rubarba. Partea de sus poate conţine şi fructe uscate: migdale, alune, nuci. Zaharul brun este adesea presărat peste crumble si se caramelizează la copt. Se serveste cu îngheţata , cu un toping sau simplu.(informatii si fotografii de pe internet)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise